Elérhetőségi adatok

1055 Budapest, Szalay u. 7.
Telefon: 3119-800, 3311-773,
Telefax: 3117-867
e-mail: muk@muknet.hu
MÜK Számlaszám: 11784009-20603344

Végrendeleti nyilvántartási díj utalása
esetén: 10900011-00000009-63810001
számú számlára

Végrendeletek személyes benyújtása a
1055 Budapest, Szalay u. 7. szám alatti irodánkban,
KIZÁRÓLAG 9.30 órától 13.00 óráig.

Postán történő benyújtása:
1055 Budapest, Szalay u. 7. Magyar Ügyvédi Kamara

Elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőség:
Magyar Ügyvédi Kamara
MUK
KRID: 131010762

Adatvédelmi tisztviselő

A Magyar Ügyvédi Kamara belső határozatai

A belső határozat részben a MÜK belső szervezeti munkájára, feladatmegosztásokra, részben a hatósági, fegyelmi feladatok teljesítése körében a MÜK és a területi kamarák együttműködésére vonatkozó elvárásokat foglalják magukban.

2. oldal

2/2008. MÜK. Belső határozat - Az ügyvédi igazolványban feltüntethető névről

I. Az ügyvédi igazolványban az ügyvéd neveként az ügyvéd személyi igazolványban szerepelő nevét kell feltüntetni. Ha az ügyvéd nevében a személyi igazolványban több utónév került feltüntetésre, az ügyvédi igazolványban legfeljebb két utónév, vagy a személyi igazolványban aláhúzással jelölt, illetve az ügyvéd által használt utónév tüntethető fel.

II. Ha az ügyvédi kamara az ügyvéd és az ügyvédi iroda névhasználatáról szóló 5/1999. (III. 1.) MÜK (Magyar Ügyvédi Kamara) szabályzat alapján ettől eltérő névhasználatot engedélyezett, akkor az ügyvédi igazolványban ezt a nevet is fel kell tüntetni ún. ügyvédi névként. A szabályzat szerint engedélyezett ügyvédi névnek kell tekinteni a központi igazolványcsere időpontjában a kamarai nyilvántartásban szerepelő nevet, amennyiben az ennek alapján használt ügyvédi név
a) az ügyvéd férjének neve saját utónevével,
b) az Ügyvédi törvény hatálybalépése előtt az ügyvédi kamarába bejegyzett név,
c) az ügyvéd neve az ugyanabban a kamarában a családi és utónév azonossága miatt feltüntetett megkülönböztető szó vagy betű alkalmazásával.

III. Ha a kamarai nyilvántartásba már bejegyzett ügyvéd személyi igazolványában feltüntetett névben a doktori cím nem szerepel, akkor az ügyvéd nevét a doktori címmel ügyvédi névként kell feltüntetni az ügyvédi igazolványban. Új felvétel (regisztrálás) esetében, ha a személyi igazolványban szerepelő név a nyilvántartásba bejegyezni kívánt névtől anélkül tér el, hogy erre a névviselési szabályzat alapján lehetőség lenne, csak a személyi igazolványban szerepelő név tüntethető fel az ügyvédi igazolványon. Ha az eltérés a doktori cím miatt áll fenn, az igazolvány megrendelése (adatlap kiállítása) előtt kérni kell a személyazonosító okmányon a megfelelő adat átvezettetését.