Elérhetőségi adatok

1055 Budapest, Szalay u. 7.
Telefon: 3119-800, 3311-773,
Telefax: 3117-867
e-mail: muk@muknet.hu
MÜK Számlaszám: 11784009-20603344

Végrendeleti nyilvántartási díj utalása
esetén: 10900011-00000009-63810001
számú számlára

Végrendeletek személyes benyújtása a
1055 Budapest, Szalay u. 7. szám alatti irodánkban,
KIZÁRÓLAG 9.30 órától 13.00 óráig.

Postán történő benyújtása:
1055 Budapest, Szalay u. 7. Magyar Ügyvédi Kamara

Elektronikus kapcsolattartásra szolgáló elérhetőség:
Magyar Ügyvédi Kamara
MUK
KRID: 131010762

Tájékoztatás e-ügyintézésről

Tisztelt Elnök Asszony, Tisztelt Elnök Úr!

Az elmúlt napokban néhányan jelezték, hogy az elektronikus kapcsolattartás a bíróságokkal és egyéb hatóságokkal problematikus, ezért kérték a Magyar Ügyvédi Kamara közreműködését.

Dr. Homoki Péter informatikai megbízottal egyetértésben az alábbiakról tájékoztatom T. Elnök Asszonyokat és Elnök Urakat azzal, hogy mindenről megfelelően értesítsék a kamara tagjait.

Az elektronikus ügyintézés módjával kapcsolatos tennivalókról a Magyar Ügyvédi Kamara honlapján, az E-Ügyintézés pont alatt egy rövid és egy részletes útmutatót is közzétett. A részletes útmutató elérhetősége a következő: http://www.magyarugyvedikamara.hu/common/file-servlet/document/1118/default/doc_url/17.pdf.

Ezt folyamatosan frissítjük és kiegészítjük, amint újabb és újabb információk állnak rendelkezésre.

Az iratok fogadására a hiteles elektronikus postafiók szolgál, amely a https://tarhely.gov.hu/levelezes címen érhető el, itt érhetőek el a már korábban megnyitott cégkapura küldött üzenetek is. Ismereteink szerint néhány kivételes esettől eltekintve a szolgáltatás működik, fogadásra alkalmas.

Az iratok beküldésének két fő módja van: az ún. ePapír szolgáltatás (https://epapir.gov.hu/level/uj) és az elektronikus perben megszokott ÁNYK, ez utóbbi főleg a bíróságok irányában.

Mind a hiteles elektronikus postafiók, mind a beküldés feltétele, hogy az illető rendelkezzen ügyfélkapuval. A cégkapu használatának pedig további feltétele, hogy a cégkapuját az ügyvéd vagy iroda előzetesen létrehozza a cegkapu.gov.hu felületen.

Az ügyintézéssel kapcsolatos egyes részletes technikai problémákat természetesen nem a Magyar Ügyvédi Kamara tudja megoldani, hanem az ügyintézést biztosító szerv (pl. a hiteles elektronikus postafiókot működtető NISZ Zrt., amely a Kormányzati Ügyfélvonalat tartja fenn, és a 1818 telefonszámon vagy 1818@1818.hu emailen érhető el, vagy az Országos Bírósági Hivatal, a rendőrségek nevében az ORFK stb.)

Jelen pillanatban nem tudunk olyan technikai hibáról, amely az általad említett általánossággal akadályozná az elektronikus ügyintézést, de a tapasztalt hibákról is igyekszünk tájékoztatást adni a fenti részletes ügyintézési útmutatóban.

Üdvözlettel:

Dr. Bánáti János